Preloader icon
Wij doen graag uw

Onderhoud

Met goed onderhoud zijn autopech en hoge reparatiekosten vaak te voorkomen. We verzorgen dan ook graag de APK, de kleine of de grote onderhoudsbeurt voor u. Als we daarbij op gebreken stuiten, overleggen we voor we aan de slag gaan natuurlijk eerst de mogelijke oplossingen en kosten met u. En hebt u vervangend vervoer nodig, dan regelen we dat ook graag.

De fabrikant van uw voertuig heeft onderhoudsvoorschriften en -intervallen vastgelegd en natuurlijk volgen we die aanwijzingen nauwgezet. Daarnaast is de frequentie van onderhoudsbeurten afhankelijk van:

Veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden zijn:

Onderhoud

Tip

De voorgeschreven tijd tussen onderhoudsbeurten wordt steeds langer. Daarom raden we u aan eens in de twee weken het oliepeil te controleren en eens per maand de bandenspanning te meten en uw banden op scheurtjes en schade te controleren. Zo voorkomt u onveilige situaties, verhoogd brandstofgebruik en versnelde slijtage van uw banden.

Wij doen graag uw

APK

De verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) bevordert de verkeersveiligheid en beschermt het milieu. Autobedrijf Jaspers is een RDW erkend APK-bedrijf. Onze keurmeester beoordeelt uw voertuig dan ook op alle voorgeschreven punten.
Als uw auto of bus APK-plichtig is, mag u alleen rijden met een geldig APK. Hebt u dat niet, dan riskeert u een boete. Verder kan het zo zijn dat uw verzekeringsmaatschappij dan bij een ongeluk niet uitkeert.

Tip 1

Is uw voertuig al eerder gekeurd? Dan vindt u de vervaldatum op het laatste keuringsrapport of op de website van de RDW. U vindt op die website ook een handig schema waarin u terugvindt wanneer uw auto voor het eerst gekeurd moet worden.

APK

Tip 2

Laat u uw voertuig tot twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum keuren, dan wordt de oude vervaldatum met één of twee jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden voor de oorspronkelijke APK-vervaldatum keuren, dan krijgt u een nieuwe APK-vervaldatum.

Wij doen graag uw

Onderhoudsbeurten

U kunt bij ons naast de APK natuurlijk ook terecht voor een kleine of grote onderhoudsbeurt. Omdat we service hoog in het vaandel hebben, krijgt u bij een kleine of grote beurt:

Kleine beurt

Grote beurt